De Eerste Afspraak

Wat te verwachten bij het eerste bezoek?

Het doel van het eerste bezoek is om vast te stellen wat de klachten zijn en of ze verholpen kunnen worden door middel van chiropractiebehandeling. 

U zult gevraagd worden om een intake-formulier in te vullen met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis. 

Wanneer u in de spreekkamer bent, gaan we een zogenoemde anamnese afnemen. Dat houdt in het bespreken van relevante klachten die in de familie voorkomen, uw eigen medische voorgeschiedenis en uw (leef)gewoontes. Ook is het belangrijk voor ons om te weten of u al elders medische hulp heeft gekregen. 

Vervolgens wordt er lichamelijk onderzoek verricht, o.a. orthopedisch, chiropractisch en neurologisch onderzoek. Daarnaast wordt uw houding gecontroleerd. Indien nodig, kunt u worden doorverwezen voor aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto of MRI-scan. 

Op basis van het intakegesprek en het lichamelijke onderzoek zal duidelijk worden wat de oorzaak van uw klacht(en) is en hoeveel behandelingen nodig zijn voor het beste resultaat. Als blijkt dat wij u kunnen helpen, kunnen we de behandeling op dezelfde dag nog starten. Indien wij u niet kunnen helpen, dan wordt u naar een andere geschikte specialist doorverwezen. 

two.jpg